سرعت چرخش شفت یک موتور القایی همیشه کمتر از سرعت سنکرون میدان مغناطیسی آن است. از این رو به تفاوت بین این دو سرعت، لغزش در سرعت یا به اختصار لغزش میگویند.
سوالات متداول
موتورهای الکتریکی در هنگام راهاندازی جریانی بسیار بالاتر از جریان نامی از شبکه میکشند که ممکن است به مدارهای الکتریکی صدمه بزند. به همین دلیل از راه اندازهای مختلف استفاده میشود.
از راهانداز نرم یا Soft Start جهت کاهش موقت ولتاژ ترمینال موتور استفاده میشود. در واقع در این روش با کم کردن ولتاژ اعمالی به موتور، گشتاور کاهش یافتهای برای شروع نرم بار فراهم میشود.
عبارت “ستاره- مثلث” به معنی تغییر سربندی از “اتصال ستاره” به “اتصال مثلث” است. به این منظور از این روش استفاده میشود که جریان خط در اتصال ستاره 33 درصد جریان خط در اتصال مثلث است، در نتیجه با اتصال ستاره، موتور با جریان کمتری راهاندازی خواهد شد.
در لحظه راهاندازی به گشتاور بسیار زیادی نیاز است تا روتور را از حالت سکون به چرخش در بیاورد. در واقع، در لحظه راه ندازی ، هنگامی که ولتاژ 3 فاز به سیم پیچ استاتور اعمال میشود، جریان هجومی زیادی نیاز است تا فاصله هوایی بین استاتور و روتور را مغناطیسی کرده و گشتاور راهاندازی لازم را تولید نماید
گشتاور روتور قفل شده یا گشتاور راهاندازی، گشتاوری است که یک موتور الکتریکی هنگام راهاندازی از سرعت صفر ایجاد میکند.
گشتاور بالاکش حداقل گشتاور تولید شده توسط موتور هنگام شتاب گرفتن از حالت سکون تا سرعت کارکرد است.
گشتاور شکست حداکثر گشتاوری است که موتور قادر به تولید آن خواهد بود.
به طور معمول برای حفاظت از موتور در برابر اضافه بار یا افزایش دما از تجهیزات مختلفی از قبیل ترمیستور PTC ، ترموگارد، سوییچ اورلود ، سنسور RTD ، هیتر ضد میعان و … استفاده میشود.
دمای ایمن کارکرد بلبرینگ شیار عمیق 95 درجه سانتیگراد (70 درجه سانتیگراد برای افزایش دما و 25 درجه دمای محیط) است. برای دماهای بالاتر از محدوده ایمن، دورههای گریسکاری مجدد بلبرینگها کوتاهتر میشود.
مطابق استاندارد ماشینهای الکتریکی گردان (IEC 60034) محدوده دمایی مجاز استفاده از موتور الکتریکی بین 15- تا 40+ درجه سانتیگراد است.
بلبرینگهای مورد استفاده در الکتروموتورهای شرکت الکتروژن از نوع شیار عمیق هستند که به دو دسته بلبرینگهای گریس خورده دائمی (شیلد دار) و بلبرینگهای با قابلیت گریسکاری مجدد تقسیم میشوند. لازم به ذکر است که الکتروموتورهای صنعتی الکتروژن از فریم سایز 180 تا 315 در حالت بلبرینگ گریس خور هستند.
منظور از کلاس عایقی موتور توصیف ظرفیت عایق سیم پیچ موتور برای تحمل گرما و منظور از کلاس حفاظتی موتور، ظرفیت موتور برای مقاومت در برابر نفوذ گرد و غبار و آب است.
برای تغییر جهت گردش در موتورهای سه فاز، دو اتصال از سه اتصال کابل تغذیه را جا به جا نمائید. همچنین برای تغییر جهت چرخش موتورهای تک فاز، حتماً نحوه اتصال سیم پیچهای اصلی، کمکی و خازن را در نظر بگیرید. ممکن است در بعضی از محصولات تکفاز امکان تغییر جهت گردش وجود نداشته باشد.
چنانچه در هنگام استفاده از درایو، ملاحظات مربوط به توان، گشتاور و سرعت را مد نظر قرار دهید تمامی موتورهای 3 فاز شرکت الکتروژن قابلیت استفاده با درایو را دارند.
بله، در اکثر موارد امکان اضافه کردن سنسورهای محافظتی درون موتور وجود دارد.
شرکت الکتروژن تولید کننده موتورهای تکفاز و سه فاز در محدوده توانی 5 وات تا 200 کیلووات است.
معمولا نوع بار اعمالی به موتور و گشتاور مورد نیاز آن تعیین کننده توان الکتروموتور انتخابی خواهد بود. در این انتخاب باید پارامترهایی نظیر ولتاژ، جریان، نوع اتصال، گشتاور راه اندازی، سرعت الکتروموتور و …. را در نظر گرفت. همچنین الزامات درجه حفاظت موتورهای الکتریکی (IP) و نوع کاردهی الکتروموتور نیز حائز اهمیت است.
ماشینهای الکتریکی که برای فرکانس 50 هرتز طراحی شدهاند معمولاً میتوانند با منبع تغذیه 60 هرتز نیز کار کنند. اگرچه برای تأمین توان و سرعت قبلی، نیاز است ولتاژ بالاتری به آنها اعمال شود.
بله، با توجه به نیازهای خاص مشتری امکان افزودن برخی ویژگیها به موتورهای معمولی وجود خواهد داشت.
دبی یا حجم پمپاژ آب به معنی مقدار یا حجمی از مایع است که توسط پمپ آب در واحد زمان جا به جا میشود. هد یا فشار پمپ آب، به معنی میزان ارتفاعی است که پمپ میتواند مایع را تا آن ارتفاع بالا ببرد.
تفاوت این پمپها در نوع کلگی، میزان هد و دبی، تکفاز و سه فاز بودن و توان خروجی آنها است.
این مشخصات بر اساس مقادیر تعیین شده در استاندارد ماشینهای گردان الکتریکی (IEC 60034) انتخاب و طراحی شدهاند.
با توجه به نوع بلبرینگ استفاده شده در الکتروموتور، نیاز است که بلبرینگها در دورههای زمانی مشخص گریسکاری مجدد بشوند. عموماً در الکتروموتورهای فریم سایز 180 به بالا، از بلبرینگهای با قابلیت گریس کاری مجدد استفاده شده است. دورههای گریس کاری و مقدار آنها بر روی پلاک الکتروموتور درج شده است.
علاوه بر شرایط دمایی، کارکرد الکتروموتور، سایر شرایط محیطی اعم از رطوبت و گرد و غبار در محیط کارکرد الکتروموتور نیز باید در نظر گرفته شود. کد IP درج شده بر روی پلاک الکتروموتورها، نمایانگر درجه حفاظت محیطی آنها است.
تولیدات معمول الکتروموتورهای صنعتی الکتروژن، فاقد ترمز مکانیکی هستند.
بله، با توجه به نوع فلنج گیربکس و انتخاب صحیح روش نصب، امکان کوپل کردن گیربکس به الکتروموتورهای صنعتی الکتروژن وجود دارد.
بله
به تناسب محصول هر دو حالت امکانپذیر است.